Els diumenges a la vora del Ter

Dijous, 16 de novembre de 2017 a les 00:00
Activitats per a tots els públics cada diumenge a les 11h

1r diumenge de mes – Visita la Colònia Rusiñol (Manlleu)

Explicarem l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a aspectes econòmics, polítics i socials que n’han caracteritzat l’evolució, així com la seva relació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol. Visitarem bona part dels seus racons: els jardins, el Cau Faluga (antiga torre de l’amo), la fàbrica de filatura, la turbina en funcionament i el pis del director i explicarem d’altres com la cooperativa, l’escola, la cantina, els horts, l’església i els habitatges tots ells desapareguts.

 

Durada: 2h

Activitat: visita guiada

Preu: 5,5€

Club Super 3: 3,5€

Punt de trobada: a la Colònia Rusiñol davant la fàbrica
(sortida 68 de la C-17 i continuar en direcció a Manlleu per la ctra. BV-4608 Km. 21) 2n diumenge de mes. Observació d’ocells

Activitat d'educació ambiental organitzada pel Museu del Ter, i destinada a divulgar i conèixer les aus de l'ecosistema fluvial. Es farà un recorregut a la vora del Ter per identificar amb uns binocles els ocells que es puguin veure. Es parlarà de les seves migracions i s'explicaran  algunes característiques i adaptacions per alimentar-se i reproduir-se. 


Us recomanem que porteu binocles 

 

Durada: 1.30h

Activitat: sortida

Preu: 4€

Club Super 3: 2,5€

Punt de trobada: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2. Manlleu


 

3n diumenge de mes. Visita la Colònia tèxtil de Borgonyà

Cada tercer diumenge de mes, el Museu del Ter et convida a Sant Vicenç de Torelló a conèixer la història de la Colònia tèxtil Fabra i Coats, d'origen escocès i declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.

Explicarem la seva història, ens fixarem en la seva arquitectura, el seu urbanisme i en definitiva, en tots els elements que la van convertir en una colònia de referència i una de les més imporants de Catalunya. El teatre casino, les calderes, la resclosa, el camp de futbol i els jardins, seran alguns del espais que veurem.
Us recomanem que porteu calçat adequat.Durada: 2.30h

Activitat: visita guiada

Preu: 5,5€

Club Super 3: 3,5€

Punt de trobada: a la Colònia Borgonyà davant la fàbrica


(sortida 77 de la C-17 i continuar direcció Borgonyà per la ctra. BV-5226) 


4r diumenge de mes. Investiguem l’estat de salut del riu Ter

Adoptarem el paper d’investigadors i descobrirem els petits animals que viuen a l’aigua. Anirem a la vora del riu i agafarem una mostra dels invertebrats aquàtics, entrarem al laboratori i amb les lupes binoculars els identificarem. Finalment en farem un recompte i esbrinarem quin és l’estat de salut del riu.Durada: 1.15h

Activitat: taller

Preu: 4€

Club Super 3: 2,5€

Punt de trobada: Museu del Ter.
Passeig del Ter, 2. Manlleu

 

Per més informació:

MUSEU DEL TER

Passeig del Ter, 2

Tel 93 851 51 76

info@museudelter.cat

www.museudelter.cat
Darrera actualització: 13.12.2017 | 12:06